تعزيه قزوين در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، اسدالله بيرانوند مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان قزوين با اعلام اين خبر افزود: شبيه‌خوانى يا تعزيه در واقع نمايشى است برپايه قصه‌ها و روايات مربوط به زندگى و مصائب خاندان پيامبر اسلام، بخصوص وقايع ماه محرم سال 61 هجرى که در کربلا براى امام حسين (ع) و خاندانش اتفاق افتاد .

بيرانوند با اشاره به هنر نمايشي تعزيه در قزوين گفت: استان قزوين جايگاه خاصي در زمينه تعزيه در کشور داشته و خاستگاه هنر تعزيه است که بايد با برنامه‌ريزي صحيح و مناسب در جهت ساماندهي هنر تعزيه و مکتب تعزيه قزوين گام‌هاي موثر برداشته شود .

او افزود: خوشبختانه ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در اجراي ماده يک قانون الحاق جمهوري اسلامي ايران به کنوانسيون بين‌المللي حفظ ميراث ناملموس و اجراي ماده 12 اين کنوانسيون توانست اين هنر آئيني را در فهرست آثار ملي کشور به ثبت برساند.

او اظهار داشت: با ثبت اين هنر اصيل، بايد با همکاري دستگاه‌هاي مرتبط به حفظ و احياي آن با توجه به قوانين و مقررات پرداخته تا شاهد رشد و شکوفايي هنر سنتي‌ـ آئيني تعزيه در قزوين باشيم.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان قزوين تصريح کرد: مراسم تعزيه در استان قزوين به شماره 16 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده و از تاريخ ثبت هر گونه اقدامي که به حفظ و احياي اين هنر اصيل کمک کند مورد تاکيد خواهد بود.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1390022619